Rijschool Ruud Teeuwen
De beste keuze voor een veilige rij-opleiding in de gemeente Peel en Maas
 

Hier vindt je enkele TIPS om je goed voor te bereiden op je toets of examen.

 Zorg dat je goed uitgerust bent.

Minimaal twee nachten voor de toets of het examen voldoende nachtrust en geen alcohol of andere shit.

Sta op tijd op en zorg dat je goed wakker en fit bent. Effe onder de douche is een goede optie.
s' Morgens een goed ontbijt en één á twee uur voor de toets of het examen een banaan zorgt voor een fitte geest.
Ook de tips van familie en vrienden kun je maar beter negeren. Ze bedoelen het goed, maar ze hebben niet voor rij-instructeur geleerd. Het zou niet slim zijn om op het laatste moment door wilde verhalen anders te gaan rijden dan je gewend bent.

Streef er niet naar om een foutloze rit te rijden. Je legt de lat daarmee voor jezelf te hoog en begint aan een onmogelijke opgave. Neem jezelf voor om te rijden zoals je dat tijdens de lessen ook doet. Niet opeens beter willen kijken, sneller of langzamer gaan rijden om het zo goed mogelijk te doen. Als je niveau tijdens het lessen hoog genoeg is, dan moet dat voor een examen ook gelden. *( Helaas zijn instructeurs en examinatoren hier soms ook een beetje verantwoordelijk voor. Immers zij geven de kandidaat vlak voor het examen nog even de laatste tips mee, zoals: “goed kijken hè”, of, “lekker vlot rijden”). 
Iedereen maakt fouten in het verkeer dus jij ook. Belangrijk is hoe je je fouten daarna oplost. Denk niet meteen dat je gezakt bent als er iets mis gaat, maar corrigeer jezelf en probeer het daarna te vergeten, zodat je je op de rest van de rit kunt concentreren. *( De beoordeling gaat over de structuur van de hele rit en hangt slechts een klein deel van de gevallen van een enkel incident af).

Kijk goed op de wegbewijzeringsborden hoe de situatie in elkaar zit. Voorbeeld is dit bord, je krijgt de opdracht om richting Eindhoven te gaan. Het bord geeft aan dat Eindhoven de tweede links is en de gele streepjes geven een viaduct aan. Dus je moet na het viaduct linksaf. Vaak zijn er op deze wegen twee rijstroken voor rechtdoor en dan is het belangrijk dat je vroegtijdig naar de linker rijstrook gaat om niet in de problemen te komen (de examinator geeft extra vroeg de opdracht zodat jij je kunt voorbereiden).


Geen gehoor is rechtdoor. Dit wil zeggen dat als de examinator niks zegt ga je rechtdoor of als het een doorgaande weg of afbuigende voorrang is moet je deze volgen. Bij dit wegbewijzeringsbord zal de examinator niks zeggen en is het de bedoeling dat jij naar de linker rijstrook gaat om de weg rechtdoor te volgen. Als je het te laat ziet, moet je het altijd veilig houden en als het niet meer mogelijk is ook niet meer doen.Door onderstaande toetsen nog een keer te maken kun je je kennis nogmaals opfrissen. Het kost je geen geld alleen maar wat tijd die de kans op een voldoende resultaat zeker vergroot. Heel veel succes met je toets of examen.


Dit zijn enkele filmpjes op YouTube van moeilijke situaties in VenloTOETS AFSLAAN EN POSITIE


TOETS INVOEGEN UITVOEGEN 1
TOETS INVOEGEN UITVOEGEN 2


TOETS EXAMENROUTE 6
VIDEO EXAMENROUTE 8


VIDEO EXAMENROUTE 10
TOP 10 EXAMENFOUTEN